整理最常问面试问题和最佳答案

时间:2018-01-05 编辑:焕敏 手机版

  导语:根据管理顾问公司针对人事主管的调查,统计出15个人事主管最常问的问题和最喜欢的答案。以下是小编整理整理最常问面试问题和最佳答案的资料,欢迎阅读参考。

  问题1:你为什么想离开目前的职务?

  A.别的同仁认为我是老板前的红人,所以处处排挤我。

  B.调薪的结果令我十分失望,完全与我的付出不成正比。

  C.老板不愿授权,工作处处受限,绑手绑脚、很难做事。

  D.公司营运状况不佳,大家人心惶惶。

  解答:超过一半的人事主管选择C,其次为D。选择C的回答,可以显示应征者的企图心、能力强,且希望被赋予更多的职责。选择D,则是因离职原因为个人无法改变的客观外在因素,因此,面谈者也就不会对个人的能力或工作表现,有太多的存疑。

  问题2:你对我们公司了解有多少?

  A.贵公司在去年里,长达8个月的时间,都高居股王的宝座。

  B.贵公司连续3年被XX杂志评选为“求职者最想进入的企业”的第一名。

  C.不是很清楚,能否请您做些介绍。

  D.贵公司有意改变策略,加强与国外大厂的OEM合作,自有品牌的部分则透过海外经销商。

  解答:以D居多。道理很简单,他们希望求职者对所申请的工作有真正的了解,而不仅仅是慕名而来。

  问题3:你找工作时,最重要的考虑因素为何?

  A.公司的远景及产品竞争力。

  B.公司对员工生涯规划的重视及人性化的管理。

  C.工作的性质是否能让我发挥所长,并不断成长。

  D.合理的待遇及主管的管理风格。

  解答:以C居多,因为公司要找工作表现好、能够真正有贡献的人,而非纯粹慕名、求利而来的人。

  问题4:为什么我们应该录取你?

  A.因为我深信我比别人都优秀。

  B.因为我有很强烈的企图心,想要与贵公司共同成长。

  C.您可以由我过去的工作表现所呈现的客观数据,明显地看出我全力以赴的工作态度。  D.我在这个产业已耕耘了8年,丰富的人脉是我最大的资产。

  解答:这题理想的回答是C。你如何让对方看到你的好?单凭口才,是很难令对方信服的,因此,从履历表内容或之前的回答内容中,如果能以客观数字、具体的工作成果,来辅助说明,是最理想的回答。

  问题5:请谈谈你个人的最大特色。

  A.我人缘极佳,连续3年担任福委会委员。

  B.我的坚持度很高,事情没有做到一个令人满意的结果,绝不罢手。

  C.我非常守时,工作以来,我从没有迟到过。

  D.我的个性很随和,是大家公认的好好先生(小姐)。

  解答:这题理想的回答是B。A、C、D虽然都表示出应征者个性上的优点,但只有B的回答,最能和工作结合,能够与工作表现相结合的优点、特质,才是面谈者比较感兴趣的回答。

  延伸阅读:

  Question 1: why do you want to leave your present job?

  My other colleagues thought I was the boss's red man, so they crowded out me everywhere.

  B. The result of the salary adjustment has been very disappointing to me. It is totally out of proportion to my efforts.

  C. The boss is reluctant to authorize, the work is limited all the time, bound hands to bind feet, difficult to do.

  D. The company's operating condition is not good, people are afraid.

  Solution: more than half of hr directors choose C, followed by D. The answer of choice C can show the applicant's ambition and ability, and hope to be given more responsibilities. Choosing D is an objective external factor that cannot be changed by the person who is leaving the job. Therefore, the interviewer will not have too much doubt about the ability or performance of the individual.

  Question2: how much do you know about our company?

  In the last year, you have been in the top position for eight months.

  B. Your company has been selected by XX magazine for three consecutive years as the first place for "the most wanted enterprises".

  C. It's not clear, could you please do some introduction.

  D. Your company intends to change its strategy and strengthen the OEM cooperation with foreign major factories. The part of its own brand is through overseas distributors.

  Answer: in the majority. The reason is simple. They want the job seeker to have a real understanding of the job they're applying for, not just to come.

  Question3: when you look for a job, what are the most important considerations?

  A. Vision and product competitiveness of the company.

  B. Company's emphasis on employee career planning and human management.

  C. Whether the nature of the work can bring me to my advantage and keep growing.

  D. Reasonable treatment and management style.

  Solution: more than C, because the company is looking for people who are good at work, who can really contribute, rather than people who are not pure, who are seeking profits.

[整理最常问面试问题和最佳答案]相关文章:

1.最常问面试问题和最佳答案

2.盘点最常问面试问题和最佳答案

3.最常问面试问题及最佳答案

4.最常问面试问题和答案

5.面试问到薪酬的最佳答案

6.最常问的经典面试问题及回答技巧

7.考研复试最常问的10个面试问题!

8.最常见的面试问题

9.公司最常见的HR面试问题

10.最常见的HR面试问题

相关文章